Illegális bevándorlás

Görögország felgyorsítja a regisztrációs központok létrehozását

Megijedtek a schengeni kizárás lehetőségétől.

2016.01.31 19:57MTI
hirdetés

A görög miniszterelnöki hivatal vasárnapi közleménye szerint Számosz, Lészvosz, Híosz, Kósz és Lérosz szigetén felgyorsítják a központok építkezési ütemét és a kontinensen befejezik két, úgynevezett áthelyezési központ felállítását. Annak érdekében, hogy a létesítményeket két héten belül átadhassák, a védelmi minisztérium is bekapcsolódik a munkálatokba. A belügyminisztérium vállalta, hogy időben kiképzi a személyzetet, hogy képes legyen a migránsok regisztrálására.

Görögországban jelenleg csak egy hot spot működik, miközben tömegével áramlanak át az országon a háborús menekültek és gazdasági migránsok. Az uniós határőrizeti ügynökség felmérése szerint a számuk nem csökkent jelentősen a tél beálltával sem.

Az uniós tagállamok bel- és igazságügyi minisztereinek amszterdami informális ülésén hétfőn felmerült, hogy "közelebbről" meg kell vizsgálni Görögország helyét a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetben, ami a kizárás lehetőségét is magába foglaló burkolt fenyegetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.