Illegális bevándorlás

Több mint tízezer menekült kisgyerek tűnt el Európában az elmúlt másfél-két évben

Ők kísérő nélkül keltek útnak. Az Europol szerint a kiskorúak felének Olaszországban veszett nyoma.

2016.01.31 16:39MTI

Brian Donald, az Europol egyik tisztségviselője a The Observer című, vasárnaponként megjelenő brit lapnak elmondta, hogy ebbe a számba azok a gyerekek tartoznak bele, akiknek teljesen nyoma veszett, miután regisztrálták őket az európai hatóságok. A kiskorúak fele Olaszországban tűnt el.

A hágai székhelyű szervezet attól tart, hogy közülük többen a szervezett bűnözés áldozataivá válhattak.

"Azonban nyilván nem mindegyikük került bűnözők markába, biztosan vannak olyanok is, akik megtalálták családjukat, csak nem tudunk róla, hogy hol vannak, mit csinálnak, vagy éppen kivel" - bizakodott Donald.

2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló érkezett Európába. A menekültek 27 százaléka gyerek, többségük kísérő nélkül érkezett a kontinensre.

Brian Donald szerint létezik egy kifinomult módszerekkel dolgozó, európai szintű bűnszövetkezet, amely kifejezetten a bevándorlókra utazik. Az Europol tisztségviselője rámutatott, hogy Németországban és Magyarországon több olyan bűnözőt kaptak már el, akik megpróbáltak visszaélni a menekültek helyzetével. Az illegális bevándorlók az emberkereskedők ideális célcsoportjának számítanak - hangsúlyozta Donald.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.