Amerikai elnökválasztás

Hillary Clintont és John Kasichot támogatja az elnökválasztási kampányban a The New York Times

Lesújtó véleményt fogalmaz meg viszont a Republikánus Párt két vezető elnökjelölt-aspiránsáról a lap.

2016.01.31 22:30MTI
hirdetés

Az iowai jelölőgyűlés előtt alig egy nappal a tekintélyes The New York Times Hillary Clinton volt külügyminisztert és John Kasich ohiói kormányzót biztosította támogatásáról pártjaik leendő elnökjelöltjeként az Egyesült Államokban.

A befolyásos napilap két szerkesztőségi állásfoglalásban méltatja a két elnökjelölt-aspiránst. "Egyike a legátfogóbban és legmélyebben képzett jelölteknek a modern kori történelemben" - fogalmaz az egyik vezércikk a demokrata párti Hillary Clintonról. A republikánusok elnökjelölt-aspiránsáról, John Kasich ohiói kormányzóról pedig a másik vezércikkben azt állapítja meg, hogy "ő az egyetlen elfogadható választás".

"Hillary Clinton lenne az egyetlen nő, akit nagy párt jelöl elnöki posztra" - írja a lap, amely korábban már háromszor biztosította támogatásáról a politikust. Kétszer szenátusi jelöltsége esetén, majd pedig 2008-ban, az elnökválasztási kampányban, amikor Clinton alulmaradt Barack Obamával szemben. Vezércikkében a The New York Times dicséri ugyan Bernie Sanderst is, Clinton nagy vetélytársát a pártján belül, ám leszögezi, hogy a vermonti szenátornak nincs meg az tapasztalata, amellyel Hillary Clinton rendelkezik. A cikk aztán teljes egészében a volt first lady, volt szenátor és volt külügyminiszter politikai sikereinek elemzéséről szól.

Lesújtó véleményt fogalmaz meg viszont a Republikánus Párt két vezető elnökjelölt-aspiránsáról a The New York Times, amely külön állásfoglalásban foglalkozik a republikánusokkal. "Esély a republikánus verseny újraindítására" - címmel elemzi a politikai táboron belüli helyzetet, elsősorban is Donald Trump üzletember és Ted Cruz texasi szenátor politikáját. "Trumpnak nincs tapasztalata, és nem is érdekli őt, hogy beletanuljon a nemzetbiztonsági, védelempolitikai és globális kereskedelemmel foglalkozó ügyekbe" - állítja a lap, Ted Cruzról pedig úgy vélekedik, hogy képes "bármit mondani, csak hogy nyerjen. A nagyobb aggodalom az, hogy szavait a tettek is követnék." Majd - miután számba vette a többi republikánus politikust, aki az elnökjelöltségre pályázik - a The New York Times idézi John Kasich ohiói kormányzót, aki az egyik kampánygyűlésen reményről, jövőről, pozitív dolgokról beszélt. Kasich "az egyetlen elfogadható választás a szélsőségességbe és tapasztalatlanságba belefáradt republikánusok számára" - fogalmaz a The New York Times.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.