Katasztrófa

Lavina tarolt Kanadában - halottak

A térségben sok helyütt lavinaveszély van, mivel az időjárás-változás miatt megmozdulhatnak az egymásra rakódott hórétegek.

2016.01.30 21:24MTI

Öten meghaltak, miután elsodorta őket egy lavina Kanada nyugati részén, Brit Columbia szövetségi tartományában - közölte pénteken a CBS hírtelevízió a helyi hatóságokra hivatkozva.

Az eset a Sziklás-hegységben történt, a Prince George várostól mintegy 210 kilométerre délkeletre fekvő McBride településnél. Barb McLintock, a helyi igazságügyi orvosszakértői hivatal illetékese közölte, hogy a Renshaw-hegyről lezúduló hatalmas lavina olyan területen söpört végig, ahol motoros szános kirándulók voltak.

Karl Klassen, a kanadai lavina-előrejelzési szolgálat illetékese szerint egy rendkívül nagy, feltehetően ember okozta lavina sodorta el az áldozatokat. A térségben sok helyütt lavinaveszély van, mivel az időjárás-változás miatt megmozdulhatnak az egymásra rakódott hórétegek - tette hozzá Klassen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.