Már régóta keresték őket

Minden komforttal felszerelt bunkerben fogtak el két olasz klánvezért

A dél-olaszországi Calabria sziklás hegységében fogta el az olasz rendőrség a 'ndrangheta helyi bűnszervezet két régóta körözött vezérét péntek hajnalban, akik minden komforttal felszerelt bunkerben rejtőzködtek.

2016.01.29 18:34MTI

A hegyekben eldugott rejtekhelyet ötven rendőr vette körbe. A két bűnözőt álmában lepték meg, így nem volt idejük fegyvert rántani.

Giuseppe Ferraro és Giuseppe Crea a 'ndrangheta calabriai bűnszervezet klánvezéreiként ismert. Giuseppe Ferrarót 1998 óta körözik, azóta (távollétében) gyilkosságért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Giuseppe Creát több mint tíz éve körözték a hatóságok. A két alvilági vezető rejtekhelyéről irányította a hozzájuk tartozó klánok tevékenységét.

Elfogásukat egyéves nyomozás előzte meg. A két férfi a bozótos hegyvidéken építette ki rejtekhelyét, amely ugyan csak huszonöt négyzetméteres volt, de valódi bunkerként nyújtott számukra védelmet. A rejtekhely falait fémszerkezettel erősítették meg és igazi fegyverarzenált halmoztak fel benne. A bűnözők emeletes ágyon aludtak, de búvóhelyüket minden komforttal ellátták: bevezették az áramot, így tudtak tévét nézni, valamint élelemmel teli hűtőszekrény és melegvizes zuhanyzó is rendelkezésükre állt.

Gaetano Paci Reggio, Calabria maffiaellenes államügyésze úgy nyilatkozott, hogy Ferraro és Crea elfogása helyreállította a rendet a térségben. Az ügyész reméli, hogy a két veszélyes körözött bűnöző elfogása üzenet a térségben élőkhöz, és Calabria lakosai egyre inkább együttműködnek a hatóságokkal a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.