Vallás

Félmeztelen femenisták fogadták az iráni elnököt Párizsban

Haszan Roháni iráni elnök fátylat akar borítani a korábbi konfliktusokra Irán és Franciaország között. Ez meglehetősen ironikusan hangzik a lenge öltözékben tüntető feministák akciójának fényében.

2016.01.28 16:25ma.hu
Femen France Facebook

Az iráni elnök franciaországi egyeztetésekkel folytatta csütörtökön európai üzleti körútját. Az előző napokban Olaszországban összesen 17 milliárd eurónyi előzetes megállapodást írt alá az üzleti szféra képviselőivel - írja a hirado.hu.

A francia munkáltatók egyik legnagyobb érdekképviseleti szervezete által szervezett francia-iráni üzleti találkozón az iráni államfő azt mondta, hogy a tavaly nyári nukleáris megállapodást követően most ideje kiépíteni a politikai és gazdasági kapcsolatokat.

Manuel Valls francia kormányfő tudatta: a 2015 júliusában kötött nukleáris megállapodás új fejezetet nyithat a francia-iráni kapcsolatokban. A két vezető az egészségügy, a mezőgazdaság és a környezetvédelmi ipar terén ír alá üzleti megállapodásokat a nap folyamán.

A francia főváros Roháni európai útjának legjelentősebb állomása, hiszen több mint száz Airbus megrendeléséről, a Peugeot-val és a francia vasúttársasággal, az SNCF-fel való együttműködésről születik döntés.A zökkenőmentesen zajló üzleti és diplomáciai találkozókkal egyidőben a Femen aktivistáinak demonstrációja keltett feltűnést.

A Szajna felett átívelő egyik belvárosi hídról lelógó nők a mellükre festett iráni zászlóval hívták fel a figyelmet arra, hogy Iránban még nagyon sokat kell tenni a nők jogainak érvényesüléséért. A lenge ruházatú tüntetők az iráni nők, feministák és szabad gondolkodók kivégzése ellen is demonstráltak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.