Kórházban van

Több száz tibeti imádkozott a dalai láma gyógyulásáért

A dalai láma az amerikai Minnesota állam Mayo Clinic nevű kórházában tartózkodik szeptember óta prosztatapanaszainak kezelése és általános orvosi ellenőrzés céljából.

2016.01.28 07:10MTI

Több száz tibeti imádkozott az Egyesült Államokban kórházi kezelés alatt álló dalai láma egészségéért egy Szecsuan tartományi buddhista kolostor előtt - számolt be a kiterjedt tibeti forrásokkal rendelkező washingtoni székhelyű Szabad Ázsia Rádió.

A minden évben megtartott, a Kance megyei Cshokri kolostor előtti csaknem kéthetes imádság résztvevői imádkozásuk utolsó két napját - a dalai láma indiai székhelyén, Dharamszalában székelő emigráns adminisztráció kérésére - a 80 éves tibeti vallási vezető gyógyulásának szolgálatába állították.

A dalai láma az amerikai Minnesota állam Mayo Clinic nevű kórházában tartózkodik szeptember óta prosztatapanaszainak kezelése és általános orvosi ellenőrzés céljából. Az intézmény korábbi közlése és dharamszalai források szerint állapota kielégítő, szervezete jól reagál a kezelésre, és teljes felépülése várható.

A szecsuani imádságról készült fényképek és videók tanúsága szerint az esemény résztvevői - tibeti férfiak, nők és gyerekek százai - előtt a dalai láma nagy méretű portréja volt látható. A legfőbb vallási vezető képe a tibetiek lakta településeken számos helyen megtalálható nyilvános helyeken, az emberek otthonában, sőt tömegközlekedési eszközökön is.

Az imáról szóló beszámoló szerint a kínai hatóságok nem léptek fel az 1959 óta önkéntes száműzetésben élő és Peking által szeparatista uszítással vádolt dalai lámának szentelt ima ellen. Ezt két forrásból is megerősítették az amerikai rádió számára. Hozzátették ugyanakkor, hogy a térségben ettől függetlenül némi feszültség tapasztalható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.