H1N1

Tovább gyilkol a sertésinfluenza Oroszországban - 50 iskolát zártak be

Közép-és Dél-Oroszország több régiójában már lassan félszáz áldozatot követel a Grúziából átterjedő, állatról emberre terjedő vírus, amely 8 éve világjárványt okozva több mint 18 ezer ember halálért volt felelős világszerte.

2016.01.22 18:11MTI

A volgográdi régióból 11 halálesetet jelentettek, és elővigyázatosságból bezártak ötven iskolát. Moszkvában egy embert ölt meg a betegség. Rosztov-na-Donuban hat, Szentpéterváron öt halálos áldozat van.

A kór megjelent Dagesztánban, Jekatyerinburgban, Adigeföldön, Kosztromában, Tambovban és a Kalinyingrádi körzetben is. Az egészségügyi hatóságok azt ígérik, hogy mindent megtesznek a vírus terjedésének megakadályozására.

Az Oroszországgal határos Grúziában az év eleje óta három halálos megbetegedést jelentettek, Örményországból 11-et. A H1N1 vírus 2009-2010-ben világjárványt okozott, és 18 500 emberrel végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.