Illegális bevándorlás

Merkel: Törökország mindent megtesz a menekülthullám csillapításáért

Törökország a német és az uniós partnerekkel "kéz a kézben" törekszik a válság rendezésére.

2016.01.22 17:19MTI

Törökország vállalta, hogy mindent megtesz a menekülthullám csillapításáért, ehhez pedig megkapja az Európai Unió pénzügyi támogatását - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a német-török kormánykonzultáció után.

Angela Merkel a két kormány első közös ülése után Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az "illegális migrációt" csak Törökországgal együttműködve lehet visszaszorítani az Égei-tengeren.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem érzi úgy, hogy egyedül maradt a menekültválságban követett politikájával, amelynek "alapjain" azután sem változtat majd, amikor február 18-án mérleget vonnak az EU és Törökország közös akcióterve végrehajtásának alakulásáról.

Ahmet Davutoglu hangsúlyozta: "Angela Merkel és Németország nincs egyedül", Törökország a német és az uniós partnerekkel "kéz a kézben" törekszik a válság rendezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.