Illegális bevándorlás

Minden változatlan a szerb-horvát határon

Még nem érzékelhető, hogy Macedóniába kedd este óta nem léphetnek be a Nyugat-Európába igyekvő migránsok.

2016.01.21 13:27MTI

Még egyáltalán nem érzékelhető a szerb-horvát határon, hogy Macedóniába kedd este óta nem léphetnek be a Nyugat-Európába igyekvő migránsok, ennek hatása legfeljebb két nap múlva jelenik majd meg - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az M1-nek a szerbiai Sidben tartózkodó tudósítója két csoportról számolt be. 900-950 embert vonatra ültettek a hatóságok, hogy továbbszállítsák őket a horvát -szlovén határra.

Egy másik, mintegy 30 fős csoport tagjait - akik nem rendelkeztek papírokkal, vagy azok hamisak voltak - ugyanakkor a szerb rendőrök nem engedték felszállni a vonatra, mert a horvát hatóságok nem fogadnák őket. Ezeket az embereket egy ideiglenes "pihenőközpontba" vitték, ahonnan valószínűleg busszal Belgrádba szállítják majd őket.

A további sorsukról egyelőre nincs konkrét információ, a határőrség kapitánya sem tudott nyilatkozni arról, hogy visszatoloncolják-e őket Macedóniába - hangsúlyozta az M1 tudósítója.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.