USA

Donald Trump ellen kampányol több híresség

Számos színész, író, értelmiségi és más neves közéleti személyiség sorakozott fel egy szerdán indított kampány mellett, melynek célja, hogy megakadályozza a republikánus párti Donald Trump megválasztását az Egyesült Államok elnöki posztjára.

2016.01.21 09:13MTI
FB Official

Mások mellett Jane Fonda, Danny Glover és Harry Belafonte hollywoodi színészek, Jonathan Demme filmrendező és Noam Chomsky politikai gondolkodó jelezte, hogy támogatja a "Stop Hate - Dump Trump" (Állítsuk meg a gyűlöletet - A kukába Trumppal) nevű kampányt.

Eve Ensler írónő, a mozgalom egyik társalapítója azt mondta, a republikánus elnökjelölt-aspiráns azon van, hogy "gyűlölettől átfűtött és megosztó retorikáját" még tovább fokozza. Az írónő szerint a sajtóorgánumoknak és a politikának felelősséget kellene vállalni azért, hogy ne adjanak teret mérték nélkül Trump nyilatkozatainak, több kérdést tegyenek fel neki vagy határozottabban ítéljék el.

"Úgy véljük, hogy Trump hatalmas fenyegetést jelent a demokráciára, a szabadságra, az emberi jogokra, az egyenlőségre, országunk és minden lakójának jólétére nézve" - olvasható a kampányban, amelyhez szerdán néhány órán belül 1200-an csatlakoztak.

Az amerikai milliárdos tavaly júniusban jelentette be, hogy 2016-ban indul az elnöki tisztségért folytatott választási versenyben. A közvélemény-kutatások szerint hónapok óta Trump a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns. Az ingatlanmágnás azon decemberi felvetése, hogy a muszlimokkal szemben ideiglenesen vezessenek be általános beutazási tilalmat az Egyesült Államokban, még saját pártján belül is heves tiltakozásokat váltott ki, ennek ellenére Trump azóta kijelentését többször is megismételte

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.