Olaszország

Több mint ötmilliárdnyi droggal buktak le a határon

Kilencvenhárom kilogramm kokaint foglaltak le az olasz hatóságok szerdán az ország északi részén, a Brenner-hágónál.

2016.01.20 17:21MTI

Az olasz pénzügyőrség illetékesei közvetlenül a határátkelés után megállítottak egy német rendszámú terepjárót, mivel annak két utasa gyanúsan viselkedett. A pótkerék és az ülések alatt az illetékesek 83 csomagnyi tiszta kokainra leltek.

A pénzügyőrök szerint összesen 93 kilogramm drogot foglaltak le, a két albániai férfit pedig őrizetbe vették és Bolzanóba vitték. A 36 és a 42 éves férfi vélhetően Németországból Olaszországba szállította a kábítószert, ahol azt értékesíteni akarták.

A lefoglalt kokain feketepiaci értéke 18 millió euró, azaz 5,67 milliárd forint.

A gépkocsi hatósági ellenőrzése során kiderült, hogy a pótkerék helyét úgy alakították át, hogy az csak egy elektromos szerkezettel volt nyitható. Az ülések alatt azután további kokainnal teli csomagokra leltek a nyomozók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.