Egyesült Államok

Robbantás és tömegmészárlás-veszély kilenc amerikai iskolában

Kilenc iskolát lezártak New Jersey államban bomba- és tömegmészárlás fenyegetés miatt.

2016.01.19 19:15MTI

Lezártak kilenc iskolát az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő New Jerseyben helyi idő szerint kedden délelőtt, mert bombarobbantással és tömegmészárlással fenyegették meg az intézményeket, és fenyegetések érkeztek az ország iskoláiba is.

Mind a kilenc megfenyegetett iskolát teljesen kiürítették, négyről már megállapították, hogy egyáltalán nincsenek veszélyben. Valamennyi oktatási intézmény Bergen megyében található.

A hatóságok egyelőre - a vizsgálatra hivatkozva - nem közölnek részleteket, azt sem tudni, hogy a fenyegetés honnan és milyen formában érkezett. Három iskola vezetői elmondták, a telefon üzenetrögzítőjén jelezte egy férfihang, hogy bombát helyezett el - közelebbről nem megjelölt helyen - az oktatási intézményben. A hatóságok közlése szerint a fenyegető üzenetek közül legalább egy tömegmészárlást helyezett kilátásba. "Pillanatnyilag egyetlen fenyegetésről sem bizonyosodott be, hogy megalapozottak volnának, mindazonáltal megtettünk minden óvintézkedést, hogy az iskolák körül garantáljuk a biztonságot" - közölte a cliftoni rendőrség.

Az Egyesült Államok keleti partvidékének más államaiban is voltak iskolai bombariadók, így például Delaware és Massachusetts államban. Delaware-ban négy iskolát, Massachusettsben öt oktatási intézményt ért fenyegetést. Egyelőre nem világos, hogy a különböző akciók között van-e összefüggés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.