Illegális bevándorlás

Elkerülhetetlen a német határ lezárása?

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával a német kancellár kormányának egyik minisztere.

2016.01.19 15:21MTI

Alexander Dobrindt egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Münchener Merkur című lapban közölt interjúban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, miszerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót. A közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter azt mondta, hogy ez a tétel "főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát".

A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a menekültválsággal kapcsolatban. Alexander Dobrindt viszont rögtön frontális támadást intézett Angela Merkel ellen, kijelentette, hogy "barátságos arcot mutatni nem elég", és a kancellárnak "világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.