Vatikán

Holokauszt-túlélőkkel találkozott Ferenc pápa a római zsinagógában

Többszöri tapssal köszöntötték Ferenc pápát a római zsinagógában vasárnap, ahol a katolikus egyházfő igyekezett majdnem mindenkivel kezet fogni és sokakkal röviden szót is váltott. Az első sorban holokauszt túlélők várták a pápát.

2016.01.17 17:49MTI

A zsinagóga felé tartva Ferenc pápa gyalog haladt át az épület előtti téren, ahol koszorút helyezett el az 1943-ban deportált római zsidók, valamint a zsinagógánál 1982-ben történt terrorista merénylet áldozatának és sebesültjeinek emléktáblájánál.

soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését

A római zsinagógában tett első látogatásán Ferenc pápa arra figyelmeztetett, hogy soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését.

A soá tanítása az, hogy mindig a legnagyobb figyelemre van szükség, hogy a lehető leggyorsabban lehessen közbelépni az emberi méltóság és a béke védelmében - mondta a katolikus egyházfő vasárnap a zsinagógában.

Leszögezte, hogy a holokauszt áldozatainak szenvedését, gyötrelmeit, könnyeit soha nem szabad elfelejteni. Hozzátette, az ember által egy másik ember ellen elkövetett erőszak ellentmond minden vallásnak, amely méltó erre a névre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.