Németországi molesztálás

Muszlimok demonstráltak Kölnben a nők védelmében

Voltak ellentüntetők is, akiket a rendőrség rövid igazoltatás után elengedett.

2016.01.16 19:59MTI

Muszlim férfiak demonstráltak a nők elleni erőszak ellen Kölnben - számolt be a helyszínről az M1 aktuális csatorna tudósítója szombaton.

Elmondta: pár órája még csak mintegy ötven, főleg szír és afgán férfi volt a főpályaudvar előtti téren, délutánra már több százan gyűltek össze. Helyi jogvédő szervezetek is csatlakoztak a demonstrálókhoz, akik a menekültek, migránsok mellett, valamint a rasszizmus ellen tüntetnek - tette hozzá.

A demonstráló férfiak azt hangsúlyozzák, hogy ők valós menekültek, akik üldözöttként távoztak saját hazájukból és most az európai nemzetek ellenszenvesnek tartják őket - mondta.

A tudósító szerint a számos helyi lakos értékelte, hogy muszlim férfiak kiállnak a nők védelmében. Voltak ellentüntetők is, akiket a rendőrség rövid igazoltatás után elengedett.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be. A hatóságoknál január elejétől kezdődően több mint ötszáz feljelentést tettek, amelyek mintegy negyven százaléka szól részben vagy egészben szexuális jellegű támadásról.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.