Élettér

Túlzsúfoltság és higiéniai problémák miatt bezárt egy állatkert

Az állatok életterének túlzsúfoltsága, a nem megfelelő higiénia, az omladozó infrastruktúra és egyéb problémák miatt bezárta kapuit Brazília legrégebbi állatkertje Rio de Janeiróban.

2016.01.15 16:23MTI

Az intézmény bezárását a brazil környezetügyi intézet rendelte el csütörtökön, és az állatkertet üzemeltető városnak mindaddig napi ezer brazil real (71 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie, amíg az állatkert nem orvosolja a problémákat.

Az intézmény csak akkor kapja meg az engedélyt az újranyitáshoz, ha egyebek között "tiszta környezetben, megfelelő élelemmel" látja el az állatokat.

Rio de Janeiro vezetősége már korábban bejelentette azon tervét, hogy átadja az állatkert üzemeltetését egy cégnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.