Oroszországban

Megtiltották a káromkodást a vizsgálati fogdákban

Cserében viszont bővült azoknak a szükségleti tárgyaknak a listája, amelyeket az őrizetesek maguknál tarthatnak a fogdákban.

2016.01.16 00:26MTI

Az orosz vizsgálati fogdákban ülőknek mostantól tilos a káromkodás, és nem használhatják a börtönzsargont sem az egymással és a fogdaőrökkel folytatott érintkezésben - közölte az Interfax orosz hírügynökség csütörtökön a hivatalos orosz jogtárban közzétett igazságügyi miniszteri utasításra hivatkozva.

Az utasításban az olvasható, hogy "az őrizetbe vett személyeknek tilos más személyekkel való érintkezésben a káromkodó, a fenyegető, a sértő vagy a rágalmazó kifejezések és a zsargon használata".

Cserében viszont bővült azoknak a szükségleti tárgyaknak a listája, amelyeket az őrizetesek maguknál tarthatnak a fogdákban.

Anatolij Rudin, az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat helyettes-vezetője már két évvel ezelőtt nyilatkozott arról: a hatóság célul tűzte ki, hogy a börtönőrök szótárából kigyomlálják a bűnözők közegében használt zsargont. "Azt kérem, hogy munkatársaink az orosz nyelvet beszéljék, ne pedig zsargonban fejezzék ki magukat" - mondta Rudin, és hozzáfűzte, hogy különösen a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak "kell saját szintjükre emelniük az elítélteket, nem pedig leereszkedni az övékre". Ez elsődlegesen a börtönigazgatók személyzeti és oktatási ügyekért felelős helyetteseinek és a pszichológusoknak a feladata - adta értésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.