Terrorizmus

Az Iszlám Állam fegyvereseit keresik Olaszországban

Kiemelt készültség lépett életbe az olasz-francia határnál levő Liguria tartományban, ahol két, Párizsból Szíriába tartó dzsihadista fegyverest keresnek a hatóságok.

2016.01.14 16:29MTI

Az Interpol által kiadott körözés alapján az Iszlám Állam (IÁ) két fegyveresét keresik, akik a sajtóval közölt információk szerint Párizsból indultak el és Szíriába tartanak.

A két férfi egy szürke színű, belga rendszámú gépjárművel utazik, fel vannak fegyverkezve és veszélyesek. A feltételezések szerint Olaszországon akarnak áthaladni, ezért kiemelt az ellenőrzés a francia-olasz határon levő Ventimigliában, a genovai repülőtéren és a liguriai város kikötőjében is - értesült az IlGiornale.it hírportál. Keresésüket egész Olaszországra kiterjesztették.

Mint kiderült, a novemberi párizsi merényletek egyik elkövetőjeként ismert Salan Abdeslam, belga állampolgár is Olaszországon keresztül utazott Szíriába még tavaly augusztusban. Belgiumból autóval eljutott a dél-olaszországi Bari kikötőjébe, innen komphajóval Görögországba, majd továbbment Szíriába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.