Már heten őrizetben

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Isztambulban

Két újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a török rendőrség csütörtökön a két nappal korábbi isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban, amelyben tíz német turista vesztette életét.

2016.01.14 12:54MTI

Ezzel az őrizetbe vettek száma hétre emelkedett, miután szerdán öt embert fogtak el.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért Törökország az Iszlám Állam terrorszervezetet tette felelőssé, ám eddig senki sem vállalta magára a merényletet. A robbantásban tíz ember meghalt - mind német állampolgárok -, tizenheten pedig megsebesültek.

A török belügyminiszter szerdán azt mondta, hogy a keddi merénylet előtt sem tétlenkedtek a hatóságok: az Iszlám Állam 220 feltételezett tagját vették őrizetbe az előző egy hét alatt.

A hatóságok szerint az öngyilkos merénylő egy bizonyos Nabil Fadlit. Ujjlenyomata alapján azonosították. A férfi 28 éves szíriai állampolgár volt, idén január 5-én érkezett Törökországba a szíriai határon, ahol - miután ujjlenyomatot vettek tőle - menekültként regisztrálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.