Befogad

Az Egyesült Államok kiterjeszti menekültprogramját a Latin-Amerikából menekülőkre is

Mindazok részére, akik az erőszak miatt elmenekülnek hazájukból, és a bizonytalan körülmények miatt embercsempészek áldozataivá válhatnak.

2016.01.13 21:53MTI
hirdetés

Az Egyesült Államok azokra is kiterjeszti a menekültprogramot, akik Latin-Amerikából menekülnek az erőszakos cselekmények elől - jelentette ki szerdán John Kerry.

Az amerikai külügyminiszter a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen tartott beszédében úgy fogalmazott: az amerikai kormányzat "biztonságos és jogszerű alternatívát" teremt mindazoknak, akik az erőszak miatt elmenekülnek hazájukból, és a bizonytalan körülmények miatt embercsempészek áldozataivá válhatnak.

A program kiterjesztése a Salvadorból, Hondurasból és Guatemalából menekülőkre vonatkozik. A külügyminiszter azonban nem tért ki arra, hány menekültet fogadna be az Egyesült Államok, mindösszesen annyit mondott, hogy Washington az ENSZ-szel és a nem-kormányzati szervekkel együttműködve vizsgálja majd, kit illet meg a menekültstátus. Emlékezetes, hogy Obama elnök korábban úgy nyilatkozott: kormánya háromezer latin-amerikai menekült befogadását tervezi ez év októberéig.

Kerry a Nemzetvédelmi Egyetemen tartott beszéde után ellátogatott a marylandi Silver Spring városkában lévő menekült-központba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.