Tragédia

Lavina sodort el gyerekeket a Francia-Alpokban - az életükért küzdenek

A hógörgeteg maga alá temetett mintegy tíz diákot és a kísérő tanárukat. Egy 14 éves fiatal meghalt.

2016.01.13 19:02MTI
You Tube screenshot

A csendőrség szerint hárman életveszélyesen megsérültek és ötöt még keresnek - közölte a BFM televízió. A baleset Grenoble térségében, egy téli üdülőhelyen történt. A sérültek légzése és keringési rendszere leállt, de újraélesztették őket. A tanáruk eszméletlen. Egy diák sértetlenül élte túl a katasztrófát.

A csoport Lyonból érkezett. Az üdülőhely térségében az elmúlt napokban erős havazás volt, ezért lavinaveszély miatt riasztást adtak ki. A diákok egy lezárt, eleve nagyon nehéznek minősülő, fekete színjelzésű sípályán jártak a baleset időpontjában.

A hatóságok nagy erőket mozgósítottak az eltűntek felkutatására: három helikoptert, kutyákat és hőérzékelő kamerákat vetettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.