dutchnews.nl

Öt nagy ámbráscet vetődött a holland partokra, mind elpusztult

A protokoll alapján be kell fejezni a mentési munkálatokat 12 órával azután, hogy az állatok a partra vetődtek.

2016.01.13 11:09MTI
Forrás: Youtube (a kép csak illusztráció)

Öt nagy ámbráscet vetődött a holland partokra kedden, szerda hajnalra mind elpusztultak - közölték szakértők.

A tengeri emlősöket kedden, a part közelében vették észre, feltűnt, hogy bajban vannak. A szakértők éjfélig folytatták az erőfeszítéseket, hogy a ceteket visszajuttassák a nyílt vízre, sikertelenül. Amikor befejezték, úgy vélték, ketten már nem élnek, de a többiek is "utolsó lélegzetüket veszik" - tudósított a dutchnews.nl.

Rendkívül szokatlan, hogy ennyi ámbráscet tartózkodjon a holland vizeken - mondta a helyi Ecomarine tengeri központ szóvivője a Noordhollands Dagblad című napilapnak. A partszakaszt, ahova a cetek kisodródtak, lezárták, hogy az állatokat senki se zavarhassa.

Hollandia szabályzatot készített ilyen esetekre, miután 2012-ben egy hosszúszárnyú bálna Texel homokos partja közelében elpusztult. A protokoll alapján be kell fejezni a mentési munkálatokat 12 órával azután, hogy az állatok a partra vetődtek.

A Watt-tenger német Wangerooge szigetére két nagy ámbráscet tetemét sodorta a víz január 8-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.