Illegális bevándorlás

Pakisztániak megpróbálták elkerülni a regisztrációt, a horvát rendőrség elfogta őket

Húsz pakisztáni állampolgárt vett őrizetbe a horvát rendőrség, miután azok kiugrottak a migránsokat Szerbiából Horvátországba szállító mozgó vonatból, hogy elkerüljék a regisztrációt.

2016.01.12 15:12MTI

A Vecernji List című horvát napilap szerint a migránsokat Szerbiában sem regisztrálták, és Horvátországban is megpróbálták elkerülni, hogy felvegyék adataikat.

Szlovénia, majd azt követően a többi nyugat-balkáni migrációs útvonalon fekvő ország is szigorított a határellenőrzésen, és már csak a háborús övezetből, azaz Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkezőket engedik be az országba, a belépést pedig regisztrációhoz kötik.

Az incidens a lap szerint hétfőn történt. A migránsok a bródi tranzitközponttól nem messze ugrottak ki a vonatból. Elfogásukban egy középiskola diákjai segítettek a rendőrségnek. A migránsok ugyanis az iskola környékén bolyongtak, néhányukat pedig a hatóságok a buszpályaudvaron vették őrizetbe. A pakisztáni állampolgárokat vissza fogják toloncolni Szerbiába.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 583 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba.

A horvát-szlovén határt vasárnap 880, hétfőn 897, kedd 12 óráig pedig újabb 570 migráns lépte át.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 405 404 illegális bevándorlót regisztráltak, csak az újévben 26 800-at.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.