Kabul

Emberrablás veszélyére figyelmeztet az amerikai nagykövetség

A figyelmeztetés nem nevez meg egy terroristacsoportot sem, s azt sem közli, hogy mely szervezetek munkatársait fenyegeti veszély.

2016.01.12 07:13MTI
Forrás: Youtube

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége hétfőn közleményben figyelmeztetett arra, hogy értesülései szerint szélsőségesek amerikai vagy európai állampolgárok elrablására készülhetnek Afganisztánban.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének figyelmeztetése elsősorban a különböző nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) munkatársainak szól. A hírszerzési információkra hivatkozó közlemény szerint szélsőséges csoportok amerikai vagy európai NGO-alkalmazottak, vagy segélymunkások elrablására készülnek Nangarhar tartományban. (Nangarhar Afganisztán 34 tartományának egyike, az ország keleti vidékén fekszik.)

A figyelmeztetés nem nevez meg egy terroristacsoportot sem, s azt sem közli, hogy mely szervezetek munkatársait fenyegeti veszély. A nagykövetségnek a közlemény szerint nincs további információja.

Afganisztánban egyébként is mindenütt megnövekedett terrorveszéllyel számolnak; erősödtek és aktívabbak lettek a tálibok és más szélsőséges csoportok. "Afganisztán biztonsági helyzete rendkívüli módon instabil, az amerikai állampolgárokat fenyegető veszélyek óriásiak. Az Afganisztánba látogató, vagy itt élő amerikaiak vegyék fontolóra távozásukat" - figyelmezteti őket az amerikai nagykövetség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.