Terrorveszély

Fegyveresek tüzet nyitottak egy hurghadai szállodára

A támadók megpróbáltak két turistát elrabolni. Kettőjüket agyonlőtték a rendőrök, a két külföldit sérülésekkel szállították kórházba.

2016.01.08 20:41MTI
hirdetés

Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az Egyiptomi Hurghadában, és megpróbáltak két turistát elrabolni. Két támadót agyonlőttek a rendőrök, a két külföldit sérülésekkel szállították kórházba - jelentette a CBC egyiptomi hírtelevízió biztonsági forrásokra hivatkozva.

Egyes biztonsági források szerint a támadók a tenger felől érkeztek a Vörös-tenger partján fekvő népszerű üdülővárosban álló szállodához.

Az MTI-nek helyszíni források ugyanakkor arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük.

Az állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője a CBC-nek elmondta, hogy a két turista svéd állampolgár. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket. Háled Mugáhed ugyanakkor megerősítette a lövöldözésről szóló híreket. Elmondása szerint a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.