Elszámolás

A brüsszeli terrorkészültség 350 millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak

A belga főváros lezárása és a fokozott biztonsági intézkedések több mint 110 milliárd forintba kerültek.

2016.01.10 00:30MTI
hirdetés

A november 13-i párizsi merényleteket követően Brüsszelben elrendelt magas szintű terrorkészültség több száz millió eurós veszteséget okozott Belgiumnak - közölte pénteken Pieter Timmermans, a belga vállalkozók szövetségének (FEB) elnöke.

A belga főváros lezárása és a fokozott biztonsági intézkedések mintegy 350 millió eurós (több mint 110 milliárd forintos) veszteséget jelentettek Belgium számára - mondta az illetékes a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti napilap európai kiadásának adott interjújában.

Brüsszelben a terrorfenyegetettség miatt novemberben három napra teljesen leállt a metróközlekedés, rendezvények maradtak el, bezárták az iskolákat, valamint nem nyitott ki az üzletek és az éttermek többsége.

Ebben az összegben még nincsenek benne a terrorveszély miatt elmaradt szilveszteri rendezvények okozta veszteségek. A hagyományos szilveszteri tűzijátékot azután törölték, hogy a szövetségi ügyészség múlt kedden bejelentette, merényletekre készülő feltételezett terroristákat fogtak el, akik az ünnepek alatt terveztek lecsapni Brüsszel több jelképes helyszínén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.