Terrorizmus

Saját anyját végezte ki az Iszlám Állam harcosa

A nő állítólag megpróbálta rávenni fiát, hogy lépjen ki a terrorszervezetből és meneküljenek el együtt a városból.

2016.01.08 12:09ma.hu

Nyilvánosság előtt végzett saját anyjával az Iszlám Állam terrorszervezet egyik harcosa - számolt be egy szíriai emberjogi csoport. A dzsihadisták hitehagyással vádolták meg a negyvenöt éves nőt, majd fiával lelövették.

A húszéves Ali Saqr al-Quasem a dzsihadisták fellegvárában, Rakkában hajtotta végre a brutális tettet anyja munkahelyénél. A posta épülete előtt több százan nézték végig a kivégzést.

A nő állítólag megpróbálta rávenni fiát, hogy lépjen ki a terrorszervezetből, meneküljenek el együtt a városból, még mielőtt a nemzetközi koalíció végezne mindannyiukkal. Fia válaszul "beárulta" feletteseinek, akik hitehagyással vádolták meg a nőt, és rögtön halálra ítélték. Ali feladata volt, hogy fejbe lője anyját.

Az Iszlám Állam gondosan ügyel arra, hogy semmilyen hír ne szivárogjon ki főhadiszállásukról - írta a Hirado.hu. Korábban Ruqia Hassan újságíróval is végeztek, mivel a nő több cikket is megjelentetett Rakka mindennapi borzalmairól, a nyilvános kivégzésekről és a koalíció légicsapásainak valós következményeiről, megsérül és megölt dzsihadistákról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.