Horror szilveszter éjszaka

Merkel a kölni támadások alapos kivizsgálását kérte

Angela Merkel német kancellár arra kérte csütörtökön a német hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki a szilveszter éjszaka Kölnben és más német városokban nők ellen elkövetett támadásokat.

2016.01.07 16:12MTI

A rendőrség keddi tájékoztatása szerint eddig mintegy kilencven nő tett rendőrségi feljelentést annak kapcsán, hogy fiatal, többnyire ittas férfiak fenyegették, szexuálisan zaklatták vagy kirabolták őket szilveszter éjjelén a kölni dóm közelében.

"Teljes mértékben elfogadhatatlan, ami újévkor történt" - mondta Merkel egy berlini sajtótájékoztatón.

A kancellár hozzátette, az államnak kötelessége, hogy megtalálja a helyes válaszokat, legyenek azok bármilyen, törvényi vagy a rendőrségi jelenléttel kapcsolatos változtatások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.