Nem csak Kölnben

Ausztriában is inzultáltak nőket szilveszterkor

Salzburgban egy nő feljelentést is tett, mert fogdosták őt a Residenzplatz téren.

2016.01.07 15:41MTI

Egy fiatal osztrák nő január negyedikén tett rendőrségi feljelentést, amelyben az olvasható, hogy szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, és ellopták a mobiltelefonját. A támadók nyolc-tíz, külföldi származású férfiból álló csoport tagjai voltak.

Ezt követően további esetekre derült fény: egy 28 éves afgán férfi egy 58 éves salzburgi nőt, egy 23 éves szíriai férfi egy húszéves bajor nőt zaklatott szexuálisan.

A salzburgi rendőrség egyik szóvivője az esetek csütörtöki nyilvánosságra kerülése kapcsán azt mondta, nem a támadások elhallgatásáról van szó, sokkal inkább arról, hogy az érintettek a németországi történésekről szóló sajtómegjelenésekből bátorságot merítve fordultak a hatóságokhoz.

Szerdán az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves afgán férfit, aki aznap a hajnali órákban egy salzburgi bárban szexuálisan zaklatott egy 28 éves salzburgi nőt. Az elkövetőt a szórakozóhely biztonsági őrei tartották fogva a rendőrök megérkezéséig.

Az Österreich című osztrák napilap csütörtökön arról számolt be, hogy már korábban is történt hasonló: december 26-án tíz-tizenöt, külföldi származású férfi támadott meg két fiatal nőt Salzburgban. A két barátnő egy szórakozóhelyről tartott hazafelé hajnali két óra körül, amikor támadás érte őket. Mindketten úgy nyilatkoztak, korábban azért nem tettek feljelentést, mert nem tudatosult bennük a történtek jelentősége.

Valerie Hillebrand, a rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy szervezett támadások történtek-e, és lehet-e kapcsolatot találni az egyes elkövetők vagy elkövető-csoportok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.