Ünnep

Megbüntették az orosz Télapót is

Nemrégiben nagy port kavart hazánkban, hogy megbüntettek egy mikulást, miután az nem adott számlát a NAV-osok gyerekeinek tartott előadásáról. Nos, az orosz Télapó ennél sokkal rosszabbhoz szokott...

2016.01.04 13:00ma.hu

Az orosz Télapó úgy látszik, nem volt túlságosan jó az elmúlt évben, miután az orosz  környezetvédelmi ügynökség, a Rosprirodnadzor vizsgálatot rendelt el az ország hivatásos karácsonyi csomagküldője ellen.

Az ügyben Ded Moroz (azaz a Télapó) rezidenciája ellen nyújtottak be kifogást, mely Oroszország Vologdai területének
északnyugati részén, Veliky Ustyug városában található. A bírság mértéke akár 15 ezer rubel is lehet, mely nagyjából 205 dollárnak felel meg.

Azt nem közölte a RIA Novosti-nak nyilatkozó forrás, hogy pontosan mit is kifogásol a hatóság a fehérszakállú házával kapcsolatban, de az biztos, hogy nem ez az első alkalom, hogy piszkálják Télapót, tavaly ugyanis szintén hatósági ügye volt az öregnek, miután valami gondok akadtak a csekkfizetések körül.

Alexey Malgavko Sputnik


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.