Pokolgép

Bombariadók voltak a varsói minisztériumokban

A lengyel gazdasági minisztériumnak hajnalban e-mailt kapott, amely szerint délután egy órakor pokolgépes robbantások lesznek több minisztériumban.

2015.12.17 15:50MTI

Bombariadót rendeltek el a varsói minisztériumokban, a TV Republika lengyel hírtelevízió csütörtök reggeli híradása szerint több tárca épületét vizsgálta a rendőrség egy névtelen fenyegetés miatt. A kora délutáni órákban a varsói rendőr-főkapitányság bejelentette: nem találtak pokolgépet.

A lengyel gazdasági minisztériumnak hajnalban e-mailt kapott, amely szerint délután egy órakor pokolgépes robbantások lesznek több minisztériumban. A névtelen üzenet "Éljen a demokrácia" jelszóval végződött. Hasonló levelek reggel több más tárca címére is érkeztek. A jelzett időpontig az intézmények egyikében sem történt robbanás.

Több lengyel hírportál értesülése szerint a rendőrség 13 minisztérium épületét vizsgálta át, de a kezdődő munkanapra való tekintettel nem ürítették ki őket. Az épületek alapos átkutatása során nem találtak pokolgépet.

A varsói rendőr-főkapitányság szóvivője már reggel bejelentette: nem valószínű, hogy a fenyegetés valós. A délutáni rendőrségi közlemény szerint nyomozás indult a névtelen e-mailek feladója után. A tettest akár 8 év szabadságvesztésre ítélhetik a fenyegetés miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.