Végh Sándor

Kitiltják a román tévék képernyőiről a gyógyszerreklámokat

Eddig csak a vényköteles orvosságok reklámozását tiltotta az audiovizuális törvény: ezt most a vény nélkül megvásárolható gyógyszerekre is kiterjesztették.

2015.12.15 11:19MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kitiltják a romániai rádió- és televízióműsorokból a gyógyszer- és gyógyszertárreklámokat - közölte Végh Sándor szenátor, az intézkedést tartalmazó törvénytervezet kezdeményezője kedden.

Ajavaslatot a szenátus - a szakbizottsági ellenjavallat dacára - nagy szavazattöbbséggel fogadta el, hatályba lépéséhez pedig már csak az államfő aláírására van szükség.

Eddig csak a vényköteles orvosságok reklámozását tiltotta az audiovizuális törvény: ezt most a vény nélkül megvásárolható gyógyszerekre is kiterjesztették. A tilalom nem terjed ki a nyomtatott sajtóra, az internetre, vagy más reklámhordozókra.

Egy tavalyi felmérés szerint a gyógyszeripar évi 300 millió eurót költ hirdetésekre Romániában, ennek csaknem kétharmadát tévéreklámra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.