Nagyon sokan meghaltak

Kabul szerint az afgán hadsereg visszaverte Kandahárnál a tálib támadást

A több mint másfél napon át tartó ütközetben meghalt 38 civil, tíz katona és két rendőr.

2015.12.10 09:31MTI

Az afgán hadsereg visszaverte a kandahári repülőtér ellen végrehajtott tálib támadást - közölte csütörtökön a kabuli védelmi minisztérium. A több mint másfél napon át tartó ütközetben meghalt 38 civil, tíz katona és két rendőr.

A támadók 11 emberüket vesztették el. A repülőtéren tartózkodók közül még 37 afgán megsebesült - tette hozzá a minisztérium.

A tálibok kedd este indítottak támadást a város hatalmas repülőtere ellen, ahol a polgári részleg mellett az afgán hadseregnek és a NATO-nak is van katonai támaszpontja. A bázison szolgálatot teljesítő több ezer külföldi katona és civil alvállalkozó közül azonban senkinek sem esett bántódása.

Az ország romló biztonsági helyzetére tekintettel a NATO nemrég úgy döntött, hogy leállítja a tervezett afganisztáni csapatkivonást és a 12 ezer tagú katonai kontingensének létszámát változatlanul fenntartja a következő évben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.