Iszlám Állam

Idén eddig kilenc - terroristagyanús - külföldit utasítottak ki Romániából

Ugyancsak az SRI javaslatára további 246, többnyire közel-keleti országokból származó külföldi beutazását tiltották meg a román belügyi szervek.

2015.12.04 11:52MTI
Forrás: Youtube (a kép csak illusztráció)

Idén kilenc terrorizmussal gyanúsítható külföldit nyilvánított nemkívánatos személlyé és utasított ki Romániából a bukaresti táblabíróság a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kezdeményezésére - közölte pénteken a Mediafax hírügynökséggel Ovidiu Marincea, az SRI szóvivője.

Ugyancsak az SRI javaslatára további 246, többnyire közel-keleti országokból származó külföldi beutazását tiltották meg a román belügyi szervek. Az illetők elsősorban Irakból, Palesztinából, Marokkóból, Tunéziából és Szíriából érkeztek, és mintegy 70 százalékuk az Iszlám Állam (IÁ) támogatója volt, vagy kapcsolatban is állt a terrorszervezettel - magyarázta a szóvivő.

Olyanokkal szemben hoztak ilyen megelőző intézkedéseket, akik radikális nézeteket terjesztettek, terrorista szervezetekkel álltak kapcsolatban, dzsihadista csoportosulásokat próbáltak szervezni, vagy családtagjaik folytattak terroristagyanús tevékenységet. A határrendőrség többek között olyanok beutazását tiltotta meg, akik Románia területén átutazva akartak Szíriába jutni, hogy az IÁ-hoz csatlakozzanak.

A párizsi terrortámadások óta az SRI a korábbinál is élénkebb információcserét folytat a hazai és külföldi partnerszolgálatokkal, a kiutasított, vagy az országba be sem engedett terroristagyanús személyek száma pedig növekvő tendenciát mutat - közölte a román hírszerzés szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.