Illegális bevándorlás

Keddre virradóra egyetlen migráns sem lépte át a szerb-horvát határt

Szlovéniában hétfőn mindössze 500 fő tartózkodott a befogadóállomásokon, őket folyamatosan szállították Ausztriába.

2015.12.01 17:43MTI

Hétfő éjféltől kedd reggel 9 óráig egyetlen migráns sem lépte át a szerb-horvát határt. Szlovéniában hétfőn mindössze 500 fő tartózkodott a befogadóállomásokon, őket folyamatosan szállították Ausztriába - közölte a zágrábi és a ljubljanai sajtó kedden.

A horvát belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptember közepén történt lezárása óta kevesebb mint 459 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 3060 migráns lépte át a szerb-horvát határt.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak Bródban azt mondta: a gazdasági migránsok, akik nem háború sújtotta területről érkeznek, továbbra sem folytathatják útjukat Nyugat-Európa felé a nyugat-balkáni útvonalon, és ez mindaddig így marad amíg az Európai Uniónak erről nem lesz egyértelmű álláspontja. Hozzátette: félő azonban, hogy a macedón-görög határon történő feltartóztatásuk új útvonal, vagyis Bulgária felé tereli majd őket.

A belügyminiszter szerint korábban a gazdasági bevándorlók a migránsáradat 1,6 százalékát tették ki, most ez a szám 6,3 százalékra nőtt.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 281 682 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, csak novemberben 164 313-at. Vasárnap 2843, hétfőn 4274, kedden 12 óráig 742 újabb migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Ausztriába október 20. óta 271 149 közel-keleti menekült távozott Szlovéniából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.