Illegális bevándorlás

Kétségbeesés a macedón határnál

Több száz kétségbeesett migráns ostromolta meg ismét a macedón rendőrsorfalat szombaton Idomeniben, azt követelve, hogy engedjék tovább őket Görögországba. A rendőrség könnygáz, hanggránát és gumilövedék bevetésével válaszolt a menekültek ostromára. Az Idomeniben tartózkodó migránsok nem mennek haza, amíg egyetlen lehetőségüknek Európa számít. Sokan úgy vélekedtek, hogy rasszizmus az, hogy csak az iraki, afgán és szíriai menekülteket engedik tovább.

Az EU-nak segítenie kell Macedóniát?

Az Európai Uniónak segítenie kell Macedóniát a migrációs helyzet kezelésében - mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. A katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese hangsúlyozta: Macedónia mindent megtesz a határai védelmében, viszont egy nagyon kicsi országról van szó, így egyedül nem tudja majd feltartóztatni a menekültek tömegeit. Hozzátette, hogy az uniónak annak ellenére segítenie kell Macedóniának, hogy az ország nem tagja a közösségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.