Mikrovilág

Leszámolás és túszejtés egy guatemalai börtönben

A guatemalai büntetés-végrehajtási intézményekben az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban fordulnak elő erőszakcselekmények.

2015.11.30 07:41MTI

A rendőrség szerint az összetűzésben ketten meghaltak, és többen megsérültek. Az eset az ország középső részén fekvő Escuintla tartomány egyik börtönében történt. A két rivális bűnbanda tagjai estek egymás torkának. Nem tudni honnan, AK-47 típusú gépkarabélyokat szereztek, és túszokat ejtettek.

A helyi média híradásai szerint a börtönben több mint háromezer rabot tartanak fogva, és csak kétszáz foglár őrzi őket. Az őrök egyelőre nem tudtak bejutni abba a börtönrészbe, amelyben kirobbantak a zavargások.

A guatemalai büntetés-végrehajtási intézményekben az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban fordulnak elő erőszakcselekmények. Szeptember közepén az ország déli részén fekvő Jalapa tartomány egyik börtönében voltak zavargások, egy hónappal korábban pedig egy másik börtön szemétledobójában hét rab holttestére bukkantak - ők állítólag rivális bűnbandák leszámolásának voltak az áldozatai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.