Terror

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

Az IÁ ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket.

2015.11.28 18:59MTI

A spanyol rendőrség Katalóniában őrizetbe vette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet három feltételezett támogatóját - közölte a madridi belügyminisztérium szombaton.

Az őrizetbe vételeket pénteken hajtották végre. Egy 42 és egy 32 éves férfi csuklóján Barcelonában kattant a bilincs.

Az Iszlám Állam ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket. Mindketten a marokkói Tangerből származnak, Barcelonában közös lakásban éltek.

A Barcelonától 30 kilométerre északkeletre fekvő Granollersben egy 24 éves nőt vettek őrizetbe a hatóságok. A fiatal spanyol nő Szíriába akart utazni, hogy részt vegyen a háborúban az Iszlám Állam oldalán.

Az év kezdete óta Spanyolországban hivatalos adatok szerint az IÁ 68 feltételezett támogatóját vették őrizetbe. Ennél több - összesen 95 - hasonló őrizetbe vétel az országban eddig csak 2005-ben történt, amikor iszlamisták több madridi vonat ellen hajtottak végre robbantásos merényleteket, amelyekben 191 ember lelte halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.