Többen megsebesültek

Fegyveres támadás Colorado Spingsben

Négy rendőr és legkevesebb egy civil megsebesült pénteken egy fegyveres támadásban Colorado Springsben.

2015.11.27 22:05MTI
Screenshot

Az incidens környékét, ahol egy bevásárlóközpont és több egészségügyi intézmény is található, kommandósok zárták le. A CNN hírtelevízió szerint hat embert kórházba szállítottak és a támadót még nem sikerült semlegesíteni.

Az első jelentések szerint a fegyveres támadás a Planned Parenthood elnevezésű, egyebek között nőgyógyászati ellátást biztosító és abortuszokat is végrehajtó nonprofit szervezet helyi székházánál történt. Később a rendőrség azt közölte, hogy az incidensnek nincs köze a szervezet tevékenységéhez.

A helyszínre kiszálltak az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodája (ATF) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is.

A környéken lakókat nem evakuálta a rendőrség, de megkérte őket, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A Colorado Springs-i helyzetről Lisa Monaco belbiztonsági tanácsadó tájékoztatta Barack Obama elnököt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.