Karitász

Ferenc pápa szerencsejátékot rendez a Vatikánban

Személyautót és kávéfőzőt is lehet nyerni a Vatikánban rendezett ünnepi nyereménysorsoláson, amelyet Ferenc pápa tavaly vezetett be. A bevétellel a szegényeket segítik.

2015.11.27 16:53MTI
Facebook Papa Francesco

A darabonként tíz euróért (több mint 3 ezer forintért) árusított szelvények a vatikáni postán, a pápai állam gyógyszertárában, a Vatikáni Múzeum ajándéktárgyboltjában is kaphatók. Olaszok és külföldiek egyaránt megvásárolhatják azokat.

A közjegyző előtti sorsolást február 2-án tartják.

A nyereményeket azokból a tárgyakból válogatják ki, amelyeket Ferenc pápa kap ajándékba. A mostani főnyeremény egy Lancia Ypsilon típusú gépjármű, de karórákat, kerékpárt, kávéfőzőt és olyan fekete színű férfi bőrtáskát is lehet nyerni, amellyel Ferenc pápa szokott utazni.

A bevételt hajléktalanok és menekültszállások kapják meg.

Az egész világból a pápának ajándékozott tárgyakból rendezett vatikáni nyereménysorsolás Ferenc pápa ötlete volt. Tavaly év elején, majd júniusban is rendeztek hasonló sorsolást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.