Megszöksz vagy megszoksz

"Nem igazán szeretjük a fajtádat errefelé"

Politikai korrektséget még nyomokban sem tartalmaz a tábla, amit egy amerikai seriff rakott ki irodája elé.

2015.11.27 12:54ma.hu
Screenshot

Ahogy az egyik népszerű tengerentúli műsorvezető fogalmazott, végre itt van az ünnepi időszak, amely során mindenki megtalálja azt a dolgot, amiért megsértődhet. Tényleg így van, a karácsonyi szezonban – ahogy arra például a South Park sorozatban már évekkel ezelőtt rámutattak – mindenki képes valamiben sértőt látni, legyen az egy köszöntés vagy egy karácsonyfadísz. Lassan ott tartunk, hogy már a Kellemes Ünnepeket kifejezést is magukra veszik az emberek.

Az óriási politikai korrektség idején egy Georgia állambeli sheriff úgy döntött előre figyelmeztet mindenkit, mire számítson az amerikai délen. Mike Jolley irodája előtt egy táblát helyezett el, amin a következő felirat áll: Figyelem! Harris megye politikailag inkorrekt. Mi azt mondjuk: Boldog Karácsonyt, Isten Áldja Amerikát és Istenbe Vetjük Bizodalmunkat. Tisztelgünk katonáinknak és a zászlónknak. Ha ez bántó számodra. Menj innen!”

Jolley csütörtökön állította fel a táblát, amit saját zsebből fizetett, mert így akarta kifejezni a „csendes többség” véleményét. Elmondása szerint a közösség nagy része támogatásáról biztosította így felmerült, hogy hamarosan több táblát is kihelyeznek megyeszerte. Az ötletet támogatandó több helyi lakos is jelezte, szívesen áldoz pénzt a táblák felállítására.

A videó itt megnézhető >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.