Zenekarok, mazsorettek...

Milliók nézték a hálaadásnapi felvonulást New Yorkban

A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.

2015.11.26 20:13MTI
Screenshot

Mintegy 3,5 millióan követték figyelemmel csütörtökön Manhattan utcáin a Macy's áruházlánc 89. hálaadás napi parádéját.

Noha az ünnep előtt Barack Obama elnök arról biztosította az amerikaiakat, hogy a hatóságoknak nincsen tudomásuk konkrét terrorfenyegetésről, New Yorkban a november 13-i párizsi terrortámadások nyomán fokozott készültségbe helyezték a biztonsági szolgálatokat. A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.

"Nem hagyjuk, hogy a terroristák sikerrel járjanak ebben a pszichológiai háborúban. Amit tesznek, azért teszik, hogy félelmet keltsenek és hogy megváltoztassanak bennünket" - mondta Bill de Blasio New York-i polgármester.

A zenekarok, mazsorettek, népszerű rajzfilmfigurákat formázó léggömbök, mutatványosok és maskarások négy kilométeres manhattani felvonulását becslések szerint világszerte mintegy 50 millióan kísérhették figyelemmel élő televíziós vagy online közvetítésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.