Terrorizmus

Két iszlamistát vett őrizetbe a berlini rendőrség

Egy gépkocsi átkutatása során "gyanús tárgyat" találtak, amit még vizsgálnak és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.

2015.11.26 19:49MTI

A berlini rendőrség őrizetbe vett két, terrorista támadás kitervelésével vádolt iszlamistát egy mecset csütörtöki átkutatását megelőzően - közölte Patricia Braemer rendőrségi szóvivő.

Az akciók két berlini kerületben zajlottak. A Berlin-Charlottenburg negyedben lévő mecset átkutatására azután került sor, hogy a német főváros Britz nevű kerületében őrizetbe vettek egy 28 és egy 46 éves férfit.

Egy gépkocsi átkutatása során "gyanús tárgyat" találtak, amit még vizsgálnak és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.

A mecsetben egyelőre nem találtak veszélyes tárgyakat, de a helyiségekben kereső kutyákkal folytatják a kutatást a rendőrségi egységek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.