Szimpózium

Orbán: a magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei

"A népnek, amely Európának egy hadiösvényén fekszik, ezer éven keresztül fennmaradni rendkívül nagy teljesítmény"

2015.11.26 11:18MTI

Mi, magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei vagyunk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemén, többségükben hallgatók előtt elmondott beszédében. A kormányfő az intézmény Magyar Kutatóközpontjának táblaavató ünnepségén vett részt.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Ha egy ország több ezer éves, és olyan hatalmas területű, mint az önöké, és olyan rengetegen lakják, mint az önökét, akkor a fennmaradás és a túlélés szinte napi rutin, de egy olyan nép számára, amely a határain kívül élőkkel is csak 15 milliónyi embert számlál, és amely Európának egy hadiösvényén fekszik, ezer éven keresztül fennmaradni rendkívül nagy teljesítmény" - fogalmazta meg a miniszterelnök.

"Úgyhogy én itt egy ősi európai nép képviseletében állok önök előtt. Egy olyan nép képviseletében, amely rendkívül büszke a múltjára" - tette hozzá.

Orbán Viktor azt mondta, Magyarországot Európában keleti országként tartják számon, a legnyugatibb keleti népként is szokták emlegetni, Kínából nézve pedig a legkeletibb nyugati nép a magyar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.