Felelősség

Bukaresti tűzvész - előveszik a tűzoltókat

Felelősségre vonják Romániában a tűzoltóságot magában foglaló országos katasztrófavédelmi felügyelőség bukaresti vezetőit.

2015.11.25 12:49MTI

mint kiderült - az általuk vezetett hatóságnak tudomása volt az október végén leégett bukaresti Colectiv klub létezéséről, de mégsem tartott ott ellenőrzéseket.

Az október 30-i tragédia estéjén Raed Arafat belügyi államtitkár még úgy nyilatkozott, hogy a felügyelőség nem tudott a klubról. Azonban szerdán napvilágra került egy szeptemberi irat, amely szerint egy rendezvényszervező cég meghívta a felügyelőséget, hogy végezzenek ellenőrzést a szórakozóhelyen, de ezt elmulasztották megtenni.

Szerdán felfüggesztették tisztségükből a bukaresti felügyelőség vezetőit. Dacian Ciolos miniszterelnök kijelentette, hogy nem térhetnek vissza posztjukra.

A tűz következtében 60-an vesztették életüket, Victor Ponta akkori kormányfő pedig lemondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.