Vége

Roubaix-i túszejtés: game over

Három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen, majd tűzpárbaj alakult ki.

2015.11.25 00:10MTI
Le monde

Véget ért a túszejtés az észak-franciaországi Roubaix-ban, a prefektúra szerint mindhárom túsz biztonságban van.

Rendőrségi források szerint egy túszejtőt megöltek a rendőrség elit alakulatának a tagjai, a többi túszejtőt letartóztatták.
   
A hatóságok szerint rosszul sikerült betörés történt, amelynek nincs köze a november 13-i párizsi merényletekhez.
   
A rendőrség este fél 11 után jelentette be, hogy kiszabadult az a három ember, akit fegyveresek ejtettek túszul este 7 órakor egy házban.
   
A hatósági források korábban azt közölték, hogy három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen. A hatóságok riasztást kaptak a betörésről, és a helyszínre kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a fegyveresekkel.
   
Az első hírek arról szóltak, hogy többen megsebesültek, de később ez már nem szerepelt a beszámolókban, és a mentők is azt jelentették, hogy senkit nem kellett ellátniuk. 
   
A ház két lakója állítólag már a rendőrségi akció közben elmenekült a betörők elől. Az egyik túsz egy helyi bankfiók igazgatója volt.
   
A környéket a rendőri akció előtt teljesen lezárták, a helyszínre kiérkeztek a rendőrség különleges egységei is.
   
Franciaországban a november 13-i merényletek óra rendkívüli állapot van érvényben, miközben Brüsszelben és környékén negyedik napja a legmagasabb, négyes fokozatú, "súlyos és azonnali" terrorfenyegetettség esetén alkalmazott készültségi szint van érvényben. Roubaix alig száz kilométerre található a belga fővárostól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.