Terrorizmus - szakértő

Lehet, hogy nem lesz hosszú távú a nyugati koalíció Oroszországgal?

Az orosz politika nemcsak a nyugati partnerek megnyerésében ütközik nehézségekbe, de az egykori szovjet utódállamok között is.

2015.11.24 09:37MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Póti László Oroszország-szakértő szerint nem alakul ki hosszú távú koalíció Moszkva és a Nyugat között az Iszlám Állam legyőzésére, sokkal valószínűbb, hogy az a szíriai helyzet megoldása után alapvetően a francia-orosz koordináción alapuló együttműködéssé válik.

A szakértő kedden reggel, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt: Oroszország és az Egyesült Államok, valamint az esetleg hadba lépő Nagy-Britannia között "csak egymás zavarásának kizárása lesz a koordináció eleme".

Mint mondta, 2001 után tág értelemben a terrorizmus elleni küzdelem volt "gyakorlatilag az egyetlen dolog", amiben Oroszország a Nyugattal együtt tudott működni

Póti László megemlítette: az orosz politika nemcsak a nyugati partnerek megnyerésében ütközik nehézségekbe, de az egykori szovjet utódállamok között is; mint mondta, ezt mutatja, hogy az előző napi teheráni találkozón a türkmén elnök hazája és Kazahsztán aggodalmát fejezte ki, amiért Oroszország a Kaszpi-tenger légterében katonai műveleteket hajt végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.