Merényletek Párizsban

Felszálltak a vadászgépek a francia repülőgép-hordozó anyahajóról

Felszálltak az első vadászgépek hétfőn a Földközi-tenger keleti medencéjébe vezényelt Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó anyahajó fedélzetéről az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló szíriai és iraki területeken való bevetésekre.

2015.11.23 14:37MTI

Részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, azt sem közölték, hogy felderítő vagy harci küldetésre indultak a repülőgépek.

A Charles de Gaulle a múlt csütörtökön indult el a Földközi-tenger keleti térsége felé, a 130 halálos áldozattal járó - előző heti - párizsi terrorakciók után, amelyekért az Iszlám Állam terrorszervezetet tartják felelősnek.

Az anyahajó odaküldésével Franciaország megtriplázza csapásmérő erejét a térségben. Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emírségekben és Jordániában, azokkal az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják.

A Charles de Gaulle 28 harci repülőgépet vitt a térségbe, köztük 18 Rafale és nyolc Super-Entendard típusú gépet, valamint öt helikoptert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.