Biohazard

Vegyvédelmi eszközök tűntek el egy párizsi közkórházból

Zárt, csak kód ismeretében nyitható tároló helyiségből tűntek el, amilyeneket az ebolafertőzötteket ellátó személyzet szokott használni.

2015.11.23 10:54MTI
Wallpaper_decianart

Vegyvédelmi eszközök tűntek el a minap egy párizsi közkórházból - jelentette az AP amerikai hírügynökség, emlékeztetve arra, hogy Manuel Valls francia miniszterelnök csütörtökön kijelentette a nemzetgyűlésben: a november 13-án végrehajtott párizsi merényletek után fennállhat a vegyi, illetve baktériumtámadás veszélye.

A Necker kórház ugyanazon a napon tett hivatalos bejelentést, miszerint szerdán "korlátozott számban" eltűntek olyan védőöltözékek az egyébként zárt, csak kód ismeretében nyitható tároló helyiségből, amilyeneket az ebolafertőzötteket ellátó személyzet szokott használni.

Hivatalos részről nem erősítették meg azokat a médiahíreket, miszerint egy tucat hermetikusan zárható ruházat, továbbá három tucat különleges, vegyi anyagoknak ellenálló csizma, kesztyű, illetve antibakteriális maszk hiányzik a készletből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.